onsdag 18 juni 2008

EM är över!



Nä inte riktigt! Nu börjar EM på riktigt för de lagen som kan spela fotboll! Sverige vs Ryssland var en katastrof. Inte att ryssarna var dåliga för dom hade hur mycket chanser som helst men Sverige brände all sin energi på matchen mot Spanien. Var det pojk/flicklagsfotboll vi såg? Fanns ju julgransfötter till en hel skog i det svenska laget. Har aldrig sett ett lag som är så dåliga på att passa och ta emot en boll. Petter Hansson och Olof Mellberg lär vara EM's minst bollskickliga backpar. Helt otroligt hur dom kan lyckas så bra som proffs när dom har teknik som en 3-åring. Fredrik Ljungberg ska inte skratta åt det jag just skrev för han kanske har fotbollsvärldens absolut sämsta tillslag. Ägna dig åt modellandet istället. I denna match fick få spelare ens ett betyg. Kim Källström fick komma in och slog ett gäng bra passningar och visade att han ville vinna, Isaksson gjorde några bra räddningar även om ett par av hans bästa vänner stolpen och ribban hjälpte till.

Zlatan var precis hur dålig som helst.. tror han sprang 37,5m och vartenda steg var åt helt fel håll. Henke skarvade, ville vägga men Zlatan var mindre rörlig än Agda 83 på långvården. Skamligt av en spelare som ska vara en superstjärna. Har han så ont att han inte kan röra sig så starta med Allbäck eller Elmander på topp istället. Elmander springer och springer men precis som sina vänner har han inte ett rätt när han får bollen, snubblar och fipplar med lädret att man blir alldeles matt. I en forwardsroll hade han vart bättre, vi skickar iväg honom på lite löpningar och hoppas han träffar bollen när den närmar sig. För springa kan han ju faktiskt göra.

Nä Sebastian Larsson och Kim Källström måste va ordinarie efter denna tillställning. Hitta spelare som kan passa en boll i backlinjen. Hitta gärna spelare som kan passa en boll på mittfältet med.. gärna FRAMÅT då. Spelare som kan få kvar efter detta tycker jag är Chippen, Isaksson, Sebastian Larsson, Kim Källström, Fredrik Stoor och Zlatan (även om han var sämst när det gällde)! Finns ju ett par spelare med skada som även dom är givna när dom gör comeback och det är Linderoth och Erik Edman tex.

Tack Lagerbäck för denna tid men nu är det dags att hitta en ny förbundskapten som vågar spela med unga killar och vågar satsa framåt. Våga hitta spelare som kör stenhårt framåt utan att tveka en sekund. Spelar ingen roll om man släpper in 3 baljor om man redan gjort 4 framåt.

Ska bli kul att se Holland, Portugal och Kroatien som spelade med reservlagen i sista matchen men ändå var riktigt vassa. Visserligen så förlorade Portugal men dom som såg matchen kan ju inte säga att Portugal saknade chanser att göra mål.. flera mål. Holland ser alldeles för starka ut så hade Sverige gått vidare så tror jag att förnedringen blivit än större mot Holland i kvarten. Mitt tips om att Frankrike skulle ta sig till final kan man ju glömma nu men däremot ser Holland riktigt riktigt bra ut. Kan faktiskt bli EM-guld för de orangea. Italien fick kanske nytt mod med vinsten mot Frankrike? Som sagt NU börjar EM.

Tack för denna gång.. ser vi positivt på det hela så har vi ett stundande VM-kval att se fram emot!?!

Inga kommentarer: